Альона Ковальова (olena1993) wrote,
Альона Ковальова
olena1993

«Хімія» у всьому, що їмо?

«Хімія» у всьому, що їмо?
Середа, 24 квітня 2013 15:55
Актуальне запитання

Якщо ви, як і я, хоч час від часу уважно читаєте, що написано на етикетках продуктів, то знаєте: зазвичай склад їжі, котру купуємо, вражає різноманітністю. Тут і барвники, й ароматизатори, й емульгатори, і без консервантів, звісно, не обійшлося… І всім цим ми добровільно «годуємо» себе. Не кожен, навіть здоровий організм, витримає!

Мій братик, який потерпає від алергії, восени піде у перший клас. Його матуся вже відтепер хвилюється: як вберегти синочка від продуктів з барвниками, поліпшувачами смаку та іншими хімічними добавками. Адже спробуй нині знайди, наприклад, круасани без «хімії». Та що там круасани — і хліб тільки з натуральних продуктів рідкість! А що казати про так звані соки, чіпси, сухарики, чупа-чупси тощо.

Я й сама час від часу не проти поласувати «хімією» — яскраві обгортки просто неможливо не помітити. І якщо дорослій людині незначна доза їстівної «хімії» принаймні відразу не зашкодить, то діти — як індикатори: раз скуштували — і на тіло відразу вкривається червоними плямами, аж до болю свербить…

Як із цим боротись? Адже розрекламована хімічна «смакота» в яскравих обгортках є практично у кожній крамниці? Невже тільки сподіватися, що люди, дбаючи про здоров’я своє і близьких, самі відмовляться від шкідливої «хімії»?

Олена КОВАЛЬОВА
студентка 3 курсу, спеціальності "Журналістика"

Посилання:http://vilne.org.ua/index.php?option=com_content&view=article&id=16760:himiya-u-vsjomu-scho-imo&catid=5:pravo&Itemid=12
Subscribe
  • Post a new comment

    Error

    Anonymous comments are disabled in this journal

    default userpic

    Your IP address will be recorded 

  • 0 comments